KATHOLIEKE KERK

Er wonen ongeveer acht miljoen katholieken in Tanzania. Zij komen bij elkaar in kleine groepen. Die groepen noemt men Kleine Christelijke Gemeenschappen. In een parochie kunnen meerdere kleine groepen zijn. Ze bestaan uit volwassenen en kinderen, allemaal door elkaar. Elke week bidden ze samen, luisteren ze naar verhalen uit de bijbel en praten met elkaar. Zij helpen elkaar ook, bijvoorbeeld als iemand ziek is.


 

Jackson
Jackson is 20 jaar en zit al heel lang bij zo’n Kleine Christelijke Gemeenschap. Hij vertelt: “De kleine groep is heel belangrijk voor mij. Als je bij zo’n gemeenschap hoort, leer je hoe je als christen in de wereld kunt leven.
God is belangrijk voor mij. Mijn familie is heel arm. Zonder God kan ik niets doen.
Ik wil graag ingenieur worden, maar wel in het leger”.Jackline
Jackline is ook 20 jaar en zij wil graag lerares worden. Zij vertelt: “Ik ben eigenlijk al lid van een Kleine Christelijke Gemeenschap sinds ik een baby was! Ik werd meteen meegenomen naar de groep. Ik heb er bijvoorbeeld geleerd hoe ik kan bidden.
Ik vind het wel jammer dat hier in Maua waar ik woon geen werk te vinden is. Je moet weg van hier, bijvoorbeeld naar Moshi. De meeste jonge mensen zoals ik leven in arme gezinnen”.

 

 

 

© Teksten: Missio Schweiz / Missio Nederland
© Foto’s: Missio Schweiz