BIRMESE BANANENKOEK

Er wordt wel gezegd dat Myanmar het land is waar de bananen die wij eten oorspronkelijk vandaan komen. Ze kunnen er in ieder geval een lekkere koek van maken. En met dit recept kun jij dat ook.

Nodig voor 6 personen:

  • 3 à 4 bananen
  • 100 gr. suiker
  • 100 gr. meel
  • 100 gr. zachte boter
  • 400 ml. kokosmelk
  • zout
  • Rode levensmiddelenkleurstof

Zo ga je te werk:

  1. Een kleine bakvorm invetten. De oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. De bananen schillen en met een vork prakken.
  3. Dan meng je dit met de boter, suiker en meel.
  4. Een beetje zout en rode levensmiddelenkleurstof toevoegen en alles goed door elkaar mengen.
  5. Het deeg in de bakvorm doen, wat sesamzaadjes of maanzaadjes er over strooien en 20 tot 30 minuten bakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Foto: Missio Oostenrijk, Beig
© Tekst: Missio Nederland / Missio Oostenrijk