SEMOLINA CAKE
Een traditionele Birmese cake is ‘Sa-nwei-makin’ die vooral als
nagerecht wordt gegeten. Maar het is geen gewone cake. Men maakt deze cake
als er iets te vieren is, zoals een bruiloft of een verjaardag.
Nodig voor 8 tot 10 personen:
- 250 gr. fijn griesmeel
- 250 gr. suiker
- 4 eieren
- 2½ kopje kokosmelk
- 3 kopjes water
- 3 eetlepels plantaardige olie
- ½ kopje rozijnen
- ½ kopje amandelblaadjes
- ½ kopje wit maanzaad
- 50 gr. gesmolten boter
Zo ga je te werk:
- De beide kopjes griesmeel in een grote pan doen en onder voortdurend
omroeren verhitten, tot het griesmeel goed geroosterd is.
- De eieren, kokosmelk en suiker door elkaar roeren en samen met het
water bij het griesmeel doen. Dan 30 minuten laten staan.
- Olie
in de pan verhitten en het griesmengsel erbij doen. 15 minuten lang bij
matige hitte roeren, totdat het deeg dik en zwaar is geworden.
- De rozijnen en amandelblaadjes door het griesmengsel roeren en het
geheel in een grote vierkante bakvorm gieten. Dan de maanzaadjes erover
verdelen.
- Tot slot de gesmolten boter over het deeg druppelen.
- De cake 20 minuten in een voorverwarmde oven laten bakken op 200
graden.
- Als de cake klaar is, laat je hem afkoelen en daarna: smullen maar.
©
Missio Nederland / Missio Oostenrijk, 2014
|