WERELDMISSIEDAG 2019
Op de eerste zondag van oktober vieren we in de katholieke kerk Wereldmissiedag van de kinderen. Overal ter wereld helpen kinderen andere kinderen. Dat doen ze door bijvoorbeeld van hun zakgeld een beetje opzij te leggen en in het spaarzakje van Missio te doen. Dit jaar staat Noordoost-India centraal.

Je kunt meer hierover vinden in onze mooie stad

Zoek je alleen de informatie en wil je niet als een van de kids rondlopen? Klik dan hier...


Zoeken op Missiokids? het kan nu!
Om snel bij de verschillende artikelen te komen hebben we nu ook een Google zoekfunctie ingebouwd......


HEMELVAART en PINKSTEREN
Na Pasen zijn er nog twee feesten die iets met Pasen te maken hebben, namelijk  Hemelvaart en Pinksteren. Deze twee feesten zijn voor ons ook vrije dagen maar wat er dan gebeurt is op die dagen, wil je dat weten? Ga naar de school en zoek daar de informatie op. 


 


Herfst en Heiligen
In het najaar zijn een aantal Christelijke feestdagen te vinden zoals: Allerheiligen en Allerzielen en Sint Maarten. Wat dat nu precies inhoudt dat kun je op onze website vinden. In de school is de informatie te vinden over Allerheiligen en Allerzielen en in het stadhuis hebben we meer informatie over heiligen geplaatst, wat zijn nu eigenlijk heiligen? En uiteraard ook iets over Sint Maarten. 

  


 

Advent en Kerstmis
De laatste maand van het jaar is het Advent, op weg naar Kerst. En daar is heel veel over te lezen. Wat is Kerstmis eigenlijk? Waar komt de Kerststal vandaan? Wat is er in een Kerststal allemaal te zien? En nog veel meer.
Ontdek het in de school, daar vind je meer....

Klik hier


De nieuwe Missiokids website gelanceerd
De nieuwe website missiokids.nl is op 15 augustus 2013, Maria Hemelvaart, gelanceerd.

Een handige website voor als je een spreekbeurt moet houden, een werkstuk moet maken of als je gewoon meer wilt weten over de verschillende godsdiensten, feesten en landen in de wereld.
Nog niet alle onderwerpen zijn volledig uitgewerkt maar daar wordt hard aan gewerkt door de redactie.
Ontdek Missiokids door een van de kids te kiezen en te gaan lopen. Hoe dat moet wordt uitgelegd op de pagina: Hoe werkt Missiokids?