Landinfo Noordoost India

India is een groot land met meer dan een miljard inwoners. In het noordoosten ligt een bijzonder gebied. Het ligt een beetje apart van de rest van het land. Ze noemen het wel de ‘zeven zussen’, in het Engels ‘Seven Sisters’. Dat komt omdat het gebied bestaat uit zeven deelstaten. Er leven veel verschillende volken en er zijn wel 220 officiële talen. Dat maakt het samenleven niet altijd gemakkelijk. Sommige volken willen onafhankelijkheid en voelen zich achtergesteld bij de rest van het land.


Arunachal Pradesh
De meeste mensen in Arunachal Pradesh behoren tot inheemse bevolkingsgroepen. De grootste groep zijn de Nyishi. Zij versieren hun traditionele hoeden met de bonte snavel van de nashomvogel. De meeste mensen hier in de Himalaya leven van de landbouw, vooral van de fruitteelt, maar ook van het kweken van kruiden zoals kardemon.

 




Nagaland

De mensen in Nagaland willen graag onafhankelijk worden van de rest van India. Zij hebben wel vrede gesloten met de regering, maar soms wordt er toch weer gevochten. In Nagaland wonen veel christenen. Ook in de deelstaat Manipur willen de mensen onafhankelijkheid.

 



Mizoram
“Mi-zo-ram” betekent zoiets als “Land van de Hooglanders”. Het is voor een groot deel begroeid met bamboewouden. Er zijn veel rivieren en meren. In Tripura zijn vooral veel heuvels. De mensen leven er van de landbouw. Ze verbouwen suikerriet, rijst, aardappelen en rubber.
 

Meghalaya
In de deelstaat Meghalaya valt de meeste regen ter wereld. Veel mensen, ook kinderen en jongeren, werken er in de mijnbouw. Dat is gevaarlijk werk.


Assam
Het grootste deel van Assam ligt in het dal van de rivier Brahmaputra. Meer dan 1000 theeplantages in de dalen langs de rivieren vormen samen het grootste theeplantagegebied van de wereld.
In het Kaziranga nationaal park leven nog meer dan 2400 pantserneushoorns.
De neushoorn is het symbool van Noordoost-India.

© Missio Nederland, 2019
© Fotos: H. Schwarzbach