SEMOLINA CAKE

Een traditionele Birmese cake is ‘Sa-nwei-makin’ die vooral als nagerecht wordt gegeten. Maar het is geen gewone cake. Men maakt deze cake als er iets te vieren is, zoals een bruiloft of een verjaardag.

Nodig voor 8 tot 10 personen:

  • 250 gr. fijn griesmeel
  • 250 gr. suiker
  • 4 eieren
  • 2½ kopje kokosmelk
  • 3 kopjes water
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • ½ kopje rozijnen
  • ½ kopje amandelblaadjes
  • ½ kopje wit maanzaad
  • 50 gr. gesmolten boter


Zo ga je te werk:

  1. De beide kopjes griesmeel in een grote pan doen en onder voortdurend omroeren verhitten, tot het griesmeel goed geroosterd is.
  2. De eieren, kokosmelk en suiker door elkaar roeren en samen met het water bij het griesmeel doen. Dan 30 minuten laten staan.
  3. Olie in de pan verhitten en het griesmengsel erbij doen. 15 minuten lang bij matige hitte roeren, totdat het deeg dik en zwaar is geworden.
  4. De rozijnen en amandelblaadjes door het griesmengsel roeren en het geheel in een grote vierkante bakvorm gieten. Dan de maanzaadjes erover verdelen.
  5. Tot slot de gesmolten boter over het deeg druppelen.
  6. De cake 20 minuten in een voorverwarmde oven laten bakken op 200 graden.
  7. Als de cake klaar is, laat je hem afkoelen en daarna: smullen maar.

 

 

 



© Missio Nederland / Missio Oostenrijk, 2014