(1098 – 1179)

Hildegard van BingenHildegard van Bingen is een religieuze zuster, een non, die leefde in de Middeleeuwen in Duitsland. Als meisje van acht jaar gaat ze al naar het klooster. Dat was in die tijd gewoon. Als ze volwassen is, wordt ze abdis, leidster van het klooster. Zij heeft veel talenten en wordt erg bekend in heel Europa.

Visioenen
Hildegard kreeg tijdens haar leven visioenen. Een visioen is een heel bijzondere droom, waarin God vaak een boodschap aan je meegeeft. “De hemel werd geopend. Ik zag een verblindend licht, de schittering stroomde door mijn hoofd. Het liet mijn hart gloeien, ik werd helemaal warm van binnen.” Wat ze in haar visioenen ziet, schrijft ze op en tekent ze ook in prachtige mandala’s.

Veel talenten
Hoewel ze vaak ziek was, ging ze ook veel op reis. Ze vertelde over haar visioenen en gaf mensen raad en advies. Ze schreef brieven met pausen, keizers en koningen. Hildegard had veel kennis van medicijnen, kruiden en natuurwetenschappen en schrijft daar ook boeken over. Ook componeerde ze muziek, die nog steeds uitgevoerd wordt. Muziek is heel belangrijk volgens Hildegard. Met muziek kun je God eren, zingen is bidden. Muziek kan mensen opvrolijken en het kan zieke mensen beter maken.
 © Missio Nederland, 2016