KINDERBIJBELS

De Bijbel, het heilige boek van de christenen, is een heel dik boek. Eigenlijk is het niet één boek, maar een hele bibliotheek. De taal van de Bijbel is erg moeilijk te begrijpen. Dat komt omdat de verhalen al eeuwen geleden zijn ontstaan en opgeschreven in een ander land. De mensen leefden toen heel anders dan wij nu en dan ook nog eens in een ander land.
Daarom bestaan er ook kinderbijbels. Daarin zijn de verhalen van de Bijbel speciaal voor kinderen geschreven, zodat je ze zelf kunt lezen.
Er bestaan heel veel kinderbijbels. Voor elke leeftijd zijn er wel te vinden, voor peuters en kleuters en oudere kinderen. Wij noemen er hier maar een paar. Ga maar eens naar de bibliotheek in jouw dorp of stad en kijk maar hoeveel kinderbijbels ze daar hebben. En ga er eens eentje lezen. Er staan mooie en spannende verhalen in over God en de mensen.

 


Woord voor woord
Karel Eykman en Bert Bouman
Uitgeverij De Fontein, 2009 (vijftiende druk)
ISBN 90-261-3156-9
Vanaf 8 jaar

Dit is een heel bekende kinderbijbel. Er staan 144 verhalen uit de bijbel in.
Niemand kan precies vertellen wie God is. Daarom kun je het beste zelf de verhalen uit de bijbel lezen. Zo kun je God leren kennen.

 


Het begon met licht;  bijbelverhalen voor groot en klein.
Gerrie Huiberts en Anne Westerduin
Katholieke Bijbelstichting / Adveniat, 2010
ISBN 978-90-6173-160-3
Vanaf 8 jaar

Dit boek neemt je mee in de geschiedenis van de vriendschap tussen God en de mensen. Het is een groot avontuur met een visioen: een wereld vol vrede en geluk. Behalve mooie bijbelverhalen staan in deze kinderbijbel ook leuke versjes.


 


 


 

Op weg; verhalen uit de bijbel voor kinderen
Baukje Offringa en Lika Tov
Uitgeverij Meinema, 1994 (tweede druk)
ISBN 90-211-3595-7
Vanaf 7 jaar

Deze kinderbijbel bevat een groot aantal verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Met mooie illustraties van Lika Tov.


 


Het hoogste woord; Bijbel voor kinderen
redactie: Hanna van Dorssen
Uitgeverij De Fontein, 2003
ISBN 90-261-1907-0
Vanaf 9 jaar

In ‘Het hoogste woord’ staan meer dan honderd verhalen en gedichten uit de Bijbel. Er hebben zeven verschillende schrijvers aan mee gewerkt.

 


© Missio Nederland, 2013