Boeken over Bijbel, geloof en de drie grote religies


God Adonai Allah; vragen over de drie grote religies.
Katholieke Bijbelstichting, 2006
ISBN 90-6173-897-0

In je omgeving kom je allerlei godsdiensten tegen, ieder met hun eigen opvattingen, leefregels, gebeden en feesten. Er zijn drie grote godsdiensten die in n God geloven: het Jodendom, het christendom en de islam. Ze zijn familie van elkaar met Abraham als stamvader. Ze groeien als takken aan dezelfde boom. Hoe zit dat precies? Wat weten wij van elkaar?
Dit boek probeert antwoord te geven op honderd nieuwsgierige vragen van kinderen. Zo ga je van je eigen godsdienst meer begrijpen en leer je die van anderen beter kennen.


Maar wie s God? 150 antwoorden op vragen van kinderen.
Kwintessens Uitgevers en Katholieke Bijbelstichting, 2003
ISBN 90-6173-843-1

Als kind vraag je je van alles af. Over de wereld om je heen, over het leven op aarde, de dood, over God. Niet op al je vragen krijg je een antwoord, maar vragen stellen helpt je wel op weg! Dit boek denkt met je mee.
De antwoorden zijn helder geformuleerd. Soms in de vorm van een brief, soms als dialoogje of gedicht. Ze reiken gedachten aan vanuit een christelijk, met name rooms-katholiek perspectief. Ze laten ruimte om zelf mee te denken.


Zon, maan en sterren; 40 boeiende bijbelse woorden.
Katholieke Bijbelstichting, 2005
ISBN 90-6173-847-4

De bijbel kom je overal tegen in ons dagelijks leven, in ons denken en ons doen, al heb je dat niet altijd in de gaten ... Maak kennis met de mooiste basiswoorden uit de bijbel. Je vindt ze in Genesis, het eerste bijbelboek, en ze klinken in heel de bijbel door.
In dit boek worden veertig woorden uitgelegd. Je leest wat ze betekenen, maar ook hoe ze in het Hebreeuws geschreven worden en hoe je ze dan uitspreekt. En wat ze voor jou kunnen betekenen.
 

Missio Nederland, 2013